top of page
P1210793.jpg

OM FORENINGEN

Pindsvinehospitalet startede i begyndelsen af 2020  på initiativ af Mie Hartung, der gennem flere år har arbejdet med tilskadekomne og nødstedte pindsvin. Mie oplevede, at de fleste af de pindsvin hun modtog i pleje, var kommet i problemer pga. menneskeskabte situationer. Menneskers mangel på omtanke, kombineret med ringe viden om at indrette hverdagen naturvenlig, skaber dagligt små tragiske ulykker i byer, parker og haver. Det besluttede hun sig for, at gøre noget ved.

”Hvis vi bymennesker vidste hvor lidt der skal til for, at pindsvin kan trives i storbyen, ville langt færre pindsvin komme til skade hver dag. Og det ville jo være fantastisk!

- Mie Hartung

 

Pindsvinehospitalet hviler derfor på 2 ben:

  • Pleje og rehabilitering af pindsvin med henblik på genudsætning.
     

  • Udbredelse af viden og vejledning i, hvordan man kan indrette sin have til gavn for dyre og planteliv.
     

 

Kombinationen af disse to fokusområder er det, der gør Pindsvinehospitalet til en helt unik forening. Vi mener, at forebyggelse af tilskadekommende pindsvin er mindst lige så vigtig, som pleje og rehabilitering af de uheldige sjæle, der allerede er kommer til skade. Derfor gør vi altid en dyd ud af, at oplyse alle der vil lytte og sprede vores budskaber så lang ud, vi overhovedet kan.

Et hospital?

Pindsvinehospitalet er ikke et ’rigtigt’ dyrehospital. Det er nærmere en skadestue.

Når et pindsvin ankommer til os, danne vi os et overblik over dyrets skader og behov.

Det kan dreje sig om alt fra lidt mad og varme til operation.

Nogle pindsvin er her et par dage for at komme til kræfter og kommer derefter hjem igen. Andre har et længere og måske mere kompliceret plejeforløb foran sig.

Hvis pindsvinet har behov for at blive tilset af en dyrlæge sørger vi også for det.

Vi arbejder sammen med flere forskellige dyrlæger, der alle har interesse i pindsvin og i at hjælpe vilde dyr i den danske natur.

Dyrlægerne har forskellige kompetencer og interesseområder som kommer pindsvinene til gode.

Om foreningen

PARTNERE & Sponsorer

Artemis-logo-300x90.jpg
Lys og lup.jpg
sallingvej-dyreklinik-hjemmesidelogo-202
skovshoved-dyreklinik-hjemmesidelogo-202
logo oko tryk2.jpg
Søndergård logo 2.png
Logo - CuraPet.jpeg

VIL I HJÆLPE?

Det er yderst gavnligt for Pindsvinehospitalet at samarbejde med virksomheder. Vi sætter pris på alt fra økonomisk tilskud til dyrlæger eller donationer af f.eks. foder eller udstyr.

Kontakt os endelig, så vi kan tale om et potentielt samarbejde.

Samarbejdspartnere
Tilladelser

Vedtægter

INDKALDELSE

Næste Generalforsamling:

Søndag den 28. april 2024

REFERATER

Generalforsamling 2022

Generalforsamling 2023

Vedtægter og referater
Bestyrelsen

BESTYRELSEN

Mie.jpg

Mie Hartung

FORMAND

 

+45 2874 1370

formand@pindsvinehospitalet.dk

Mie er stifter af Pindsvinehospitalet. Dertil er hun formand og chefplejer. Mie er lidt af en ildsjæl, når det kommer til pindsvin og storbynatur. Gennem årene har hun erhvervet sig omfattende vide om pindsvins sygdomme, adfærd og trivsel som pindsvin der ankommer til Pindsvinehospitalet nyder godt af.

tina.jpg

TINA GUDMARK

NÆSTFORMAND

info@pindsvinehospitalet.dk

Tina er uddannet ergoterapeut og har altid haft et stort hjerte for dyr. Hun har hjulpet mange nødstedte dyr, der gennem tiderne der er dukket op på hendes vej.
Tina var den første frivillige der meldte sig under fanerne i 2020 da et af hendes pindsvin havde behov for hjælp. Efterfølge blev hun en del af Pindsvinehospitalets bestyrelse.

Niels.jpg

Niels H. Hammerstrøm

KASSERer

info@pindsvinehospitalet.dk

Niels har i mange år arbejdet i medicinalindustrien med udvikling, økonomi og strategiske indkøb. Hos Pindsvinehospitalet er han med til at holde styr på det administrative, økonomien, budgetter og vores medlemmer, og så er han sådan en lidt pernittengryn person af natur. Niels har desuden et blødt hjerte for dyr og i særdeleshed dyrevelfærd.

Christine_edited.jpg

Christine er uddannet dyrlæge med speciale i kæledyr. Hun bidrager med sin faglige viden omkring dyr samt diagnostik og behandling af sygdomme. Udover det, kan Christine med sin ambitiøse facon sørge for at Pindsvinehospitalet bliver en del af forskningen indenfor sygdomme og behandling af pindsvin i Danmark.

christine.jpg

Christine Ipsen

Bestyrelsesmedlem

info@pindsvinehospitalet.dk

Christine en ingeniør og lektor på DTU Management, hvor hun bl.a. forsker i organisering og ledelse af distancearbejdet, der sikrer både produktivitet og trivsel. Det seneste år har hun stået i spidsen for et internationalt samarbejde om erfaringer med at arbejde hjemmefra. Hun udvikler bl.a. værktøjer til forebyggende organisatoriske ændringer og distanceledelse.

Betina.jpg

Betina Wagner

Bestyrelsesmedlem


info@pindsvinehospitalet.dk

Betina er farmaceut og ansat på Novo Nordisk A/S som QA Specialist. Hun ønsker at formidle viden om pindsvin og pindsvinevenlige haver. Hun har selv have med vilde pindsvin, foderstation og løbegårde til pindsvin, som sendes i pleje fra Pindsvinehospitalet.

Information

BEMYNDIGELSE FRA MILJØSTYRELSEN

For at pleje pindsvin i Danmark, skal du have en særlig bemyndigelse fra Miljøstyrelsen. Når man har denne bemyndigelse, er man underlagt de regler, der fremgår af "Artsfredningsbekendtgørelsen". Se hele Artsfredningsbekendtgørelsen her

Pindsvinehospitalet følger naturligvis alle love og regler i relation til pindsvinepleje. Nedenfor kan du se og downloade vores bemyndigelse. 

TILLADELSE FRA INDSAMLINGSNÆVNET

Indsamlingsnævnet er et uafhængigt nævn nedsat af justitsministeren, som påser, at indsamlinger og hjælpeorganisationers hvervning af medlemmer foretages i overensstemmelse med god indsamlingsskik. For at må samle penge ind via bl.a. donationer og medlemskaber, skal man i Danmark have en tilladelse fra Indsamlingnævnet. Se hele indsamlingsbekendtgørelsen her.

Pindsvinehospitalet har naturligvis modtaget en tilladelse fra indsamlingsnævnet og følger god indsamlingsskik.

Persondatapolitik

Persondatapolitikken beskriver, hvordan vi behandler personoplysninger og hvilke rettigheder du har, når dine personoplysninger behandles af os.

Information
bottom of page