top of page

Forår

Shhh... de sover stadig, men vågner snart


Pindsvinene ligger stadig og sover i deres huler rundt omkring. De gik i hi sidst i oktober og i løbet at november – de fleste af dem altså. Når pindsvin går i hi, sker der flere komplicerede kemiske processer i kroppen, der gør det muligt for dem at sove hele vinteren. Men de vågner faktisk en gang imellem. Nogle af dem vælger at flytte til nyt bo - nogle skifter bare én gang, mens andre kan finde på at flytte rundt 4-6 gange på en vinter.


Det er en stor belastning for deres kroppe at gå i hi, og det tærer meget på deres fedtreserver. For nogle kan fedtreserverne slippe op, før det bliver forår og derfor kan man nogle gange se et tyndt og forhutlet pindsvin tusse rundt. De har brug for hjælp til at klare de sidste måneder indtil deres naturlige føde vågner af dvale sidst i april og i løbet af maj. Du kan hjælpe pindsvinet ved at sætte vand og tørfoder (evt. opblødt) ud til det. Hvis det virker meget afkræftet og sølle, kan du kontakte os, så vi kan finde ud af, om du skal komme med det, så det kan få hjælp her hos os.


Man kan se, at dette pindsvin er tyndt, fordi det buer ned ved nakken. Når de er dejlig fede, er der en lige linje fra issen til skulderen eller ligefrem en bule op.


ADVARSEL - Havearbejde om foråret

Det kribler i fingrene hos havefolket for at komme i gang med at forårsklargøre haven. Men PAS PÅ! Der kan ligge sovende pindsvin i store blad- og grenbunker, under plader, i skuret, i brændestablen og alle mulige andre steder. Når du går i gang med at fjerne haveaffald og rydde op, så tag lige tid til at tjekke forsigtigt om der skulle ligge et pindsvin og sove.

BONUSINFO: Det tager pindsvinet +/- 8 timer at blive så varm, at det kan bevæge sig og gå.

Comments


bottom of page