top of page

PINDSVIN OG SWIMMINGPOOL


Swimmingpool og pindsvin – en dårlig kombination…

Hvis du har en swimmingpool eller havedam i haven, så har du sikkert oplevet forskellige dyr på uheldig vis har fået en ufrivillig badetur. Det er ikke rart at fiske døde elle stærkt forkomne dyr op af poolen.

Forebyggelse


Pindsvin falder ofte i swimmingpools fordi de er tørstige. Sæt derfor en stor fladbundet skål med frisk vand ud i haven og skift vande dagligt. Både pindsvin og andre dyr vil sætte stor pris på det, især i tørre perioder.


Lav en ’landgangsbro’ så pindsvin, frøer og


andre dyr kan komme op af vandet. Et bræt med en ru overflade vil ofte være nok. Sørg for at brættet ikke kan glide ned i vandet og husk at lægge brættet i vandet når du ikke bader, hvis det er en swimmingpool.


Førstehjælp til pindsvin der er faldet i swimmingpoolen.

Det første du skal gøre, er naturligvis at tørre pindsvinet i et håndklæde. Tør og masser det forsigtig så godt du kan. Derefter skal pindsvinet varmes op hvis det blevet koldt og udmattet. Det kan være svært at vurderer hvor lang tid den lille fyr har plasket rundt så læg pindsvinet i en kasse med et tørt håndklæde om sig. Stil kassen et lunt og roligt sted f. eks. Du kan lægge en plastikflaske med varmt vand tæt op af pindsvinet som en varmedunk. Lad det ligge et par timer og få varmen. Herefter kan du tilbyde vand og kattemad. Ofte klarer pindsvinet en tur i poolen, men de er meget udmattede og trætte af oplevelsen, og har brugt meget energi. Behold derfor pindsvinet i et lille døgns tid så det kan få hvilet ud og evt. lidt at spise. Sæt pindsvinet fri om aftenen ved skumringstid i det nærliggende buskads. Hvis pindsvinet begynder at hoste eller du er i tvivl om det er ok, så kontakt PINDSVINEHOSPITALET.DK eller din lokale dyrlæge.Comments


bottom of page