top of page

Vi er en lille forening med store ambitioner på vegne af de vilde danske pindsvin samt den by- og have-natur mange pindsvin lever i.

Det er vigtigt at vi har et godt team af frivillige, så vi kan løfte i flok.

Vi er dybt afhængig af dig som frivillig og det store arbejde alle frivillige gør. Derfor er det vigtigt, at du læser det hele grundigt igennem inden du sender en ansøgning.

KRAV TIL FRIVILLIGE

Det vigtigste inden du melder dig som frivillig på Pindsvinehospitalet er, at få gjort op med dig selv, om du er seriøs omkring at ville hjælpe os på den lange bane. Det kræver nemlig mange ressourcer at lære nye op - og det tager tid væk fra andre vigtige opgaver på hospitalet. Det er enormt ærgerligt (for både dig og os) hvis du kun kommer et par gange for derefter at finde ud af, at du alligevel ikke har lyst eller tid. Hvis du mener, at du gerne vil hjælpe på lang sigt, vil vi glæde os meget til at høre fra dig.

Vi er nemlig en lille familie der, udover at pleje pindsvin, også har det hyggeligt og sjovt sammen. Vi vil glæde os til at byde dig velkommen i flokken.

 

Pindsvinehospitalet har bemyndigelse fra Miljø og Fødevareministeriet til at pleje pindsvin. Det betyder, at vi er underlagt de regler, der fremgår af "Artsfrednings-bekendtgørelsen". Se hele Artsfredningsbekendtgørelsen her. Derudover har vi også vores egne regler for at sikre den bedste pleje for pindsvinene.

Som frivillig skal du:

  • brænde for at hjælpe dyrene direkte eller indirekte.

  • kunne afse den tid det kræver i den ønskede stilling.

  • være engagerede, mødestabil og pligtopfyldende.

  • være på Facebook (fordi vi benytter Facebook til intern kommunikation)

  • være medlem af Foreningen (150,- kr. årligt)

  • være fyldt 18 år

  • have en aktiv stivkrampevaccination (hvis du har direkte kontakt med pindsvin)

Bliv frivillig

P1210825.jpg
P1210786.jpg

ANSØG NU

Tak for din interesse. Vi vender retur hurtigst muligt.

Bliv frivillig
hedgehog-houses-4638624_1920.jpg

UDSÆTNING

Pindsvin, der har været i pleje her på Pindsvinehospitalet, kommer altid tilbage til præcis samme sted, hvor de blev fundet. Dette er af stor betydning for pindsvinet, da de kender det område, de kommer fra og ved hvor deres gemmesteder er samt hvor de lækre insekter bor.

Dertil er pindsvins immunforsvar tilpasset de lokale bakterier, og det er vigtigt at undgå, at tilføre potentielt smitsomme sygdomme til en vildtbestand et andet sted. Samtidig er det naturligvis essentielt at undgå genetisk forurening.

 

Reglerne på området er beskrevet i Artsfredningsbekendtgørelsen, som vi jf. vores bemyndigelse fra Naturstyrelsen er underlagt og naturligvis overholder. Se hele Artsfredningsbekendtgørelsen her.

I PRAKSIS

Når et pindsvin er færdigbehandlet og klar til at komme hjem, bliver finderen kontaktet. Vi aftaler et tidspunkt for afhentning af pindsvinet og finderen bliver tilbudt en papkasse til soft-release, bliver vejledt om frisætning af pindsvinet samt om evt. støttefodring de første dage.

Hvis finder ikke ønsker pindsvinet retur til sin have sørger Pindsvinehospitalet for transport og frisætning af pindsvinet så tæt på det sted pindsvinet er fundet, som overhovedet fysisk muligt.

SOFT RELEASE

Vi benytter udelukkende soft release. Soft release er helt enkelt en papkasse, hvor der er skåret et hul/lem, som pindsvinet selv kan gå ud af, når det føler sig parat og tryg. Nogle pindsvin har meget travlt med at komme ud, andre skal lige tænke sig om.

Det er en god idé at lade kassen stå en dags tid eller to, efter pindsvinet har forladt den.​

Se videoen nedenfor af en soft release fra det virkelige liv.

Klar til at blive sat fri.JPG
Klar til at blive sat fri 2.JPG
Udsætningsliste
bottom of page