Vi er en lille ny forening med store ambitioner. Derfor skal vi have opbygget et godt team af frivillige, så vi kan løfte i flok. Nedenfor vil vi give dig et indtryk af, hvordan det er at være frivillig på Pindsvinehospitalet. Vi er dybt afhængig af dig som frivillig og det store arbejde alle frivillige gør. Derfor er det vigtigt, at du læser det hele grundigt igennem inden du sender en ansøgning.

KRAV TIL FRIVILLIGE

Det vigtigste inden du melder dig som frivillig på Pindsvinehospitalet er, at få gjort op med dig selv, om du er seriøs omkring at ville hjælpe os på den lange bane. Det kræver nemlig mange ressourcer at lære nye op - og det tager tid væk fra andre vigtige opgaver på hospitalet. Derfor er det enormt ærgerligt (for både dig og os) hvis du kun kommer 3-4 gange for derefter at finde ud af, at du alligevel ikke har lyst eller tid. Så hvis du mener, at du gerne vil hjælpe på lang sigt, vil vi glæde os enormt meget til at høre fra dig. Vi er nemlig en lille familie der, udover at pleje pindsvin, også har det enormt hyggeligt og sjovt sammen. Så vi vil glæde os til, at byde dig velkommen i flokken.

 

Pindsvinehospitalet har bemyndigelse fra Miljø og Fødevareministeriet til at pleje pindsvin. Det betyder, at vi er underlagt de regler, der fremgår af "Artsfrednings-bekendtgørelsen". Se hele Artsfredningsbekendtgørelsen her. Derudover har vi også vores egne regler for at sikre den bedste pleje for pindsvinene.

Som frivillig skal du:

 • brænde for at hjælpe dyrene

 • være glad, smilende og venlig overfor alle

 • være mødestabil og pligtopfyldende

 • være på Facebook (fordi vi benytter Facebook til intern kommunikation)

 • være fyldt 18 år

 • have en aktiv stivkrampevaccination (hvis du har direkte kontakt med pindsvin) Vi har fået nok ansøgninger til PLEJEASSISTENT. Tak for Interessen.

Bliv frivillig

Frivillig-stillinger

Plejeassistent


Som plejeassistent kommer du helt tæt på pindsvinene. Du bliver vores fuldtidsplejeres højre hånd og er med til alt fra akut pleje af nødstedte pindsvin til daglig rengøring og desinficering.

Det kan være hårdt at psykisk at være plejeassistent. For selvom pindsvin er utrolig søde og dejlige, er de ofte syge når de ankommer til Pindsvinehospitalet. Vi håndterer sygdomsgrader der strækker sig fra let dehydrering til afskårede lemmer (naturligvis i samarbejde med dyrlæger). Derfor skal man være forberedt på, at ikke alt er lige nemt at se. Dog er målet jo at få så mange pindsvin raske som overhovedet muligt. Så der er bestemt også stor glæde i at bidrage til, at hjælpe en lille sjæl tilbage til livet.

Arbejdsopgaver for en plejeassistent indebærer:

 • Assistance med generel pleje og medicinering af pindsvin
 • Vejning af pindsvin, så vi kan følge deres vægtudvikling
 • Fodring af pindsvin både indendørs og udendørs
 • Skift og rengøring af bure indenfor og voliere udenfor
 • Vask af pindsvinehåndklæder og pindsvinehuler
 • Rengøring og gulvvask indenfor (10m2)
 • Ad hoc-opgaver, rengøring og desinficering

Arbejdet der foregår på Pindsvinehospitalet kan udføres 7 dage om ugen mellem 08 -20. Som plejeassistent skal du kunne komme mindst én gang om ugen i minimum 3 timer ad gangen i højsæsonen maj-september. Uden for sæson falder arbejdsbyrden betydeligt fordi pindsvinene er gået i hi.

For at klæde dig bedst på til arbejdet som plejeassistent vil du få en tæt oplæring af vores fuldtidsplejere og andre erfarne plejeassistenter. Dertil bestræber vi os på løbende at holde en række informationsdage hvor vi kan drøfte forskellige emner vedrørende pindsvin, deres udfordringer, sygdomme, biodiversitet i haver (hvilket pindsvin er afhængige af) mv.
Chauffør


Det sker, at findere af pindsvin har ikke mulighed for at transportere det nødstedte pindsvin til Pindsvinehospitalet selv. Transport kan altså være livsafgørende for visse pindsvin. Derfor har vi brug for et stabilt netværk af chauffører med egen bil, der kan hente og bringe pindsvin i nød. Det ideelle er et netværk af chauffører spredt ud over Storkøbenhavn og Nordsjælland, så den enkelte chauffør vil være i nærheden af opsamlingsstedet.

I vinterhalvåret er der næsten intet at lave men i sommerhalvåret kan der være kørsel 1-2 gange om ugen i et givent område.
Handyman/Handykvinde


En handyman/handykvinde er fuldstændig uundværlig! Der er ting der skal repareres, hænges op, volierer der skal males før vinteren, pindsvinehuse skal bygges og alt muligt. Det er bare så dejligt når tingene fungerer og der er en handyman/handykvinde der er frisk på lidt af hvert.

Arbejdet foregår efter behov og det kan derfor svinge hvor mange timer der er behov for om måneden. Dog vil der forventeligt være flere opgaver i højsæsonen maj-september.
Administrationsmedarbejder


Der er rigtig mange administrative opgaver på Pindsvinehospitalet - og der kommer flere til løbende. Derfor er vi på udkig efter flere administrative medarbejdere, der kan hjælpe os med alt fra tekstforfatning til legatansøgninger og kontakt med medlemmer.

Opgaverne kan variere meget, men kan f.eks. indebære følgende:

 • Skrive blogposts i samarbejde med vores plejere

 • Skrive legatansøgninger

 • Forfatning af nyhedsbreve

 • Hjælpe kunder med spørgsmål, når de køber over vores hjemmeside

 • Besvarelse af mails fra f.eks. vores medlemmer

 • Planlægning af events (i samarbejde med eventmedarbejder)

 • Idégenereing af content til sociale medier

 • Opdatering af hjemmeside

 • Ad hoc opgaver

Det er et krav at du har stærke kompetencer på computer og mobil. Dertil skal du gerne være god til at skrive tekster og have styr på retskrivning. Du elsker sikkert også at sætte ting i værks, får mange gode idéer og er ikke bange for, at tage fat.

Arbejdet foregår efter behov og det kan derfor svinge hvor mange timer der er behov for om måneden. Du er selv med til at præge opgaverne og omfanget, så vi er altid åbne overfor hvad du selv ønsker at bidrage med.
Har du selv en god idé til hvad vi har brug for?


Har du noget særligt du kan byde ind med? Eller er der et område du mener, at du kan sætte et særligt præg på? Vi er altid åbne overfor gode idéer og vil meget gerne høre, hvad du har at byde ind med.
Eventmedarbejder


Hos Pindsvinehospitalet har vi en ambition om jævnligt at afholde events for vores medlemmer og andre pindsvineinteresserede. Det kan være f.eks.:

 • Webinarer
 • Informationsdage
 • Åbent hus
 • Børnedage
 • Deltagelse på dyreskuer
 • Pop-up til forskellige arrangementer
 • Og mange flere...
Mulighederne er mange, men det kræver, at der er tid til at arrangere og iværsætte det. Derfor leder vi efter en eller flere eventmedarbejdere der har lyst til at arrangere events og naturligvis også deltage i dem. Det er et krav at du har stærke kompetencer på computer og mobil. Dertil elsker du at sætte ting i værks, får mange gode idéer og er ikke bange for, at tage fat. Arbejdet foregår efter behov og det kan derfor svinge hvor mange timer der er behov for om måneden. Du er selv med til at præge opgaverne og omfanget, så vi er altid åbne overfor hvad du selv ønsker at bidrage med.
Webshop ansvarlig


Hos Pindsvinehospitalet vil vi gerne kunne tilbyde endnu flere brugbare produkter i vores webshop, hvilket kan give et overskud, der går til pindsvinene.

Vi søger derfor en person til at tage ansvar for webshoppen og opbygge varesortimentet. Meget vil være produkter, vi vil få lavet med logo osv., hvilket betyder, at der kan komme forhandlinger med producenter – både i Danmark og i udlandet (på engelsk).

Arbejdsopgaverne indebærer:

 • Opbygge varesortimentet på webshoppen
 • Forhandle med producenter – på dansk og engelsk

Hvem er du?

 • Du har kompetencer på computer og mobil.
 • Du skal gerne kunne skrive tekster og have styr på retskrivning.
 • Du skal kunne begå dig på både dansk og engelsk.
 • Du elsker at sætte ting i værks, får gode idéer og er ikke bange for at tage fat.

Arbejdet foregår efter behov og det kan derfor svinge, hvor mange timer, der er behov for om måneden.

ANSØG NU

 
hedgehog-houses-4638624_1920.jpg

UDSÆTNINGSLISTE

Som hovedregel sætter vi altid pindsvin ud samme sted, som de er fundet. Der kan dog være undtagelser, hvis findestedet f.eks. er farligt eller uhensigtsmæssigt ift. pindsvinets levevis. I sådanne tilfælde omplacerer vi pindsvinet så tæt på findestedet som overhovedet muligt. Der er en masse regler på området i Artsfredningsbekendtgørelsen, som vi jf. vores bemyndigelse fra Miljøstyrlsen er underlagt og naturligvis overholder. Se hele Artsfredningsbekendtgørelsen her.

Når det sker, at vi ikke kan sætte et pindsvin ud på findestedet, har vi behov for frivillige der har lyst til at få et pindsvin i haven. Hvis du ønsker at komme på vores udsætningsliste, skal du kunne nikke genkendende til følgende:

 • Have et stor have eller grund der er optimal for pindsvins levevis
  - Ingen store trafikerede veje i nærheden
  - Området skal være giftfrit
  - Pindsvinet skal gave adgang til velegnede redesteder i f.eks. skure, under brændestabler, paller, legehuse eller lign.
   

 • Være villig til at stille mad og vand til rådighed for pindsvinet, hvis det bliver nødvendigt
   

 • Være villig til at holde øje med pindsvinet og kontakte os straks, såfremt det igen har behov for hjælp

Lyder det som noget for dig?

Såfremt du kan nikke genkendende til ovenstående, og gerne vil på vores udsætningsliste, skal du blot udfylde formularen nedenfor. Herefter er du automatisk registreret på vores liste, såfremt du naturligvis overholder kravene. Vi vil derefter kontakte dig hvis/når vi får brug for din have/grund til et pindsvin. 

Upload billede af din have/grund
Uploade 1 billede (på max 15 MB)
Upload billede af din have/grund
Uploade 1 billede (på max 15 MB)
Upload billede af din have/grund
Uploade 1 billede (på max 15 MB)
Jeg bekræfter følende:
 
 • Hvid Facebook ikon
 • Hvid Instagram Icon

PRAktisk

Pindsvinehospitalet

Jægersvinget 15,

2920 Gentofte

ÅBNINGSTIDER

Telefontid 8.00-20.00.

Hvis optaget kan der sendes en sms, som besvares hurtigst muligt.

CVR 41531606

Pindsvinehospitalet 2020

Alle rettigheder forbeholdes

Godkendt af

FØLG OS PÅ

 • Instagram
 • Facebook